Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Temizlenir?
Çay demlerken kullandığınız suyun kireç oranına göre çaydanlık dipleri belirli aralıklarda kireçle kaplanır. Çaydanlıktaki kireç temizlenmediği takdirde birikir ve çayın berraklığı bozulabilir. Oluşan kireç uzun süre temizlenmediğinde ise kendiliğinde çözülür ve çayınızın tadını değiştirebilir.
Çaydanlıktaki kireç nasıl temizlenir
- Çaydanlık dibinde biriken kireci geçecek kadar, yaklaşık 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı sirkeyi çaydanlığa dökün ve kaynatın. Kaynamış suyu döktükten sonra çaydanlığı deterjanlı sünger ile yıkayabilirsiniz.
- İkinci yöntemde ise çaydanlığa 1 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı limon tuzu dökün ve kaynatın. Kaynayan suyu boşalttıktan sonra çaydanlığı yıkayabilirsiniz. İçindeki kirecin temizlendiğini ve çaydanlığın parladığını göreceksiniz.
- Çaydanlıktaki kireci temizlemek için marketlerden temin edebileceğiniz kireç çözücüleri de kullanabilirsiniz. Çaydanlığı kireçli kısmı geçecek kadar su ile doldurun. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. İçine 1 paket kireç çözücü atın Kireç çözücüyü atarken etrafa sıçramamasına dikkat edin. Yarım saat kadar bekletin. Daha sonra içindeki suyu boşaltın.
Çaydanlıktaki kireci temizlerken dikkat edilmesi gerekenler
- Kireç çözücü ile kireç temizleme yöntemi uyguluyorsanız, etrafa ya da cildinize sıçramamasına çok dikkat etmelisiniz. Kireç tamamen söküldüğünde çaydanlığı birkaç kez duru su ile kaynatmanızı tavsiye ediyoruz. Ardından deterjanlı sünger ile yıkayabilirsiniz. Çaydanlığın kireç çözücüden tamamen arındığına emin olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder